duminică, 11 septembrie 2011

Parcuri de distracţie neobişnuite

* Chiar şi într-o societate în degringoladă, dorinţa de a face o bucurie celor mici îi îndreaptă în continuare pe semenii noştri spre spaţiile de distracţie *
Iar când vine vorba de cele cu adevărat trăsnite, interesul adulţilor şi copiilor creşte exponenţial.
Zeci de tone de ciocolată
Mulţi copii se visează, noaptea, într-o lume de ciocolată, dar puţini dintre ei ştiu că o astfel de lume chiar există! E sub forma unui Parc de distracţii - World Chocolate Wonderland – ce este situat în China. Parcul, primul de acest gen din lume, a fost inaugurat în ianuarie 2010 şi are drept temă ciocolata - adăpostind 80 tone de ciocolată! 
De la Marele Zid Chinezesc la faimoşii luptători chinezi Terracotta, veţi găsi aici diferite obiecte şi figurine făcute numai din această gustare delicioasă, inclusiv un BMW din ciocolată, haine şi chiar pantofi. Toate exponatele sunt încastrate în sticlă pentru a preveni topirea lor şi pentru a le proteja de poftele dulci ale vizitatorilor.
Creatorii acestui parc s-au gândit să-l înfiinţeze pornind de la ideea vremurilor economice dificile prin care trece China, timpuri în care e de dorit să-i mai îndulcească cineva pe oameni... Tot în parc vă puteţi bucura şi de o prezentare de modă unică, modelele purtând doar haine din ciocolată, visul oricărei femei şi oricărui bărbat...
Plimbări cu excavatoare şi macarale


Cei ce locuiesc în Anglia sau plănuiesc o excursie acolo au la dispoziţie un parc tematic – Diggerland - sinonim cu aventura creată de maşinile de construcţii. Parcul a fost inaugurat în aprilie 2000 şi oferă 19 maşinuţe diferite pentru copii. Toate plimbările au loc cu maşini de construcţie adevărate (excavatoare, macarale, camioane), toate marca JCB, Bobcatul made in UK.
Cu adevărat “cool” e că poţi vedea aceste maşini „dansând”, spectacolul fiind numit „Dancing Diggers”.
Safari lângă autostradă

Puteţi trăi experienţa unui safari autentic într-o mică Africă, întinsă pe o suprafaţă de 200 hectare, unde veţi vedea la numai câţiva paşi peste 1500 specii de animale. Parcul tematic “Seregenti Safari” - cu profil aventură/safari - este în Germania, în apropierea oraşelor Hanovra, Bremen, Dortmund şi Hamburg, pe autostrada A7. Aici vă aşteaptă peste 40 puncte de atracţie, iar de curând vă puteţi petrece noaptea chiar în mijocul acestei adevărate jungle.
Animal Land” este singura secţiune a parcului care nu poate fi vizitată pe jos. Pe o suprafaţă de 110 hectare trăiesc în libertate peste 1500 specii de animale: girafe, rinoceri, cămile, zebre, antilope, lei, tigri bengalezi, urşi negri americani, babuini, elefanţi, leoparzi, bizoni. Aici se află cel mai mare petting-zoo din Europa, unde puteţi cobori din maşină cu cei mici pentru a hrăni şi a se juca cu animalele.
În “Monkey Land” vizitatorii se pot juca sau observa de aproape diversele specii de maimuţe. Parcul găzduieşte peste 200 de maimuţe din 20 de specii. Din “Leisure Land” se pot întreprinde zboruri cu un miniavion, pentru a avea o panoramă a întregului parc.
Legoland
Parcul de distracţii este situat în Gunzburg, Bavaria (Sudul Germaniei) şi oferă vizitatorilor peste 40 puncte de atracţie, majoritatea imitând construcţiile realizate de copii din piesele popularului joc Lego. În “Miniland” sunt reprezentate în miniatură, din cuburi lego, diverse obiective turistice din Europa (Veneţia, portul din Hamburg, aeroportul din Munchen, Allianz Arena, mori de vânt olandeze). Clădirile sunt realizate pe scara de 1:20, totul în jur fiind animat. Mici creaturi, şi ele realizate din piese lego, vă întâmpină pretutindeni: pe stradă sau în spatele storurilor unei clădiri.
În “Lego X-treme” totul pare mai mare şi mai rapid, trăit la extrem. Puncte de atracţie: Lego Drom (curse cu maşini), Lego Test Track (roller coaster cu camioane realizate din piese lego), Aquazone Wave Racers (bărci ce pot fi conduse pe valuri periculoase), Lego Mindstorms Center (roboţi ce pot fi programaţi pentru a participa apoi la diverse competiţii), Stepping Tones (instrumente muzicale uriaşe care cântă şi vă stropesc cu jeturi de apă).
În “Lego City” veţi descoperi un întreg oraş realizat din piese lego: maşini, avioane, aeroport, port, autostrăzi, blocuri. Puncte de atracţie: Airport (pista de încercare pentru micii piloţi ce se vor putea urca însoţiţi de un copilot în avioane lego), Audi Driving School (şcoala de şoferi pentru copii între 7 şi 13 ani, unde pot obţine şi permis de conducere), Junior Driving School (şcoală de şoferi pentru copii între 3 şi 6 ani), sau Harbour Cruise (curse de bărci).
“Knights’ Kingdom” este un castel cu o uriaşă curte interioară, unde Dragonul de Foc îi conduce pe cei mici într-o incursiune magică în trecut. Copiii, îmbrăcaţi în costume de cavaleri medievali, vor explora interiorul castelului şi căuta comori ascunse, trăi experienţe unice în roller coaster-ul “Fire Dragon”, sau străbate curtea pe cai realizaţi din piese lego.
“Pirate Land”  - întinsă pe o suprafaţă de 5000 metri pătraţi - este cea mai mare secţiune a parcului. Copiii şi părinţii vor putea juca roluri de piraţi sau vor înfrunta periculoşii corsari, trage la ţintă, căţara pe sfori la diverse înălţimi sau încerca impresionantul roller coaster “Pirates School”. 
O lume controlată de extratereştri
Dacă veţi ajunge în “Alien Apex Resort”, veţi vedea extratereştrii pe pământ. Aflat în Roswell, New Mexico (o locaţie cunoscută pentru posibila prăbuşire a unui OZN), parcul de distracţie încearcă să arate oamenilor imaginea lumii controlate de extratereştri. Deşi este încă în construcţie, se ştie că aici veţi găsi cea mai tare plimbare, cea în care sunteţi răpiţi de extratereştri. Tot aici se va afla şi o expoziţie ce va oferi informaţii despre viaţa extraterestră, dar şi un show numit „The Symbiosis”, ce recreează incidentul OZN Roswell din 1947, cu ajutorul muzicii, artificiilor şi efectelor speciale.
Freud redivivus”Love Land” e un parc ce n-a mai apucat să fie inaugurat.  Cei ce cred ca Freud a exagerat la subiectul simboluri sexuale, falice si vaginale, nu ştiu ce se găsea în “Love Land”! Localizat în Cheju Island, Coreea de Sud, parcul se învârtea în jurul unei singure teme: sexul. Deşi iniţial era destinat doar adulţilor, el a fost demolat şi conceput astfel încât să poată fi vizitat de publicul larg. Creatorii parcului au dorit să-i încurajeze astfel pe vizitatori să ducă o viaţă sexuală armonioasă. Aici se gasesc statui uriaşe cu penisuri şi vaginuri, dar şi statui în diferite poziţii sexuale. Deşi parcul era gata şi trebuia să fie inaugurat în octombrie 2009, guvernul l-a considerat prea deschis vizavi de latura sexuală, motiv pentru care l-a interzis.